tiistai 9. elokuuta 2011

Kesäkuulumisia

Nää mun pienet voimistelijat on jumpanneet ja lomailleet niin ahkerasti, että on tietokoneilut jäänyt ihanan vähille. Tällä kertaa siis valkku kertoo vähän kuulumisia.

Kesän alussa oltiin tosiaan Tartossa kisaamassa 10-12-vuotiaiden sarjassa Slonny Cupissa. Ohjelma oltiin saatu hiottua harvinaisen hyvään kuntoon ja suoritus hipoi täydellistä!


Oltiin sarjamme kuudensia ja oltiin siihen sijoitukseen tosi tyytyväisiä. Suomesta oli mukana myös Team Titaanit, jotka olivat meitä pari sijaa edellä. Kaikkien kisan joukkueiden voimistelijat olivat todella notkeita, missä taidetaan vielä tällä hetkellä jäädä maailman kärjestä pahasti jälkeen. Oltiin tosi onnellisia, kun voitettiin ilmeisestikin jalkatyöskentelyllä, vartalonhallinnalla ja kivalla ohjelmalla monta meitä selvästi notkeampaa joukkuetta. Saatiin kisasta kyllä tosi hyvää tsemppiä tuleviin liikkuvuustreeneihin. Meillä onkin nyt koko vuoden (syksy + kevät) ykköstavoitteena saada liikkuvuutta kunnolla eteenpäin.

Oman kisan lisäksi reissussa saatiin nauttia MM-kisoista. Aivan upeita ohjelmia! Vaikka siis meidän yksimielinen mielipide oli, että OVO Teamin olisi pitänyt voittaa! Ohjelma oli aivan eri tasoa kuin Suomessa nähtynä ja fiilis ihan mieletön. Menee vieläkin kylmät väreet, kun ajattelee sitä. Ohjelmista saatiin niin mahtavat elämykset, ettei suomalaisten jääminen mitaleitten ulkopuolelle edes haitannut. Kyllä ne mitalistitkin nimittäin hyviä olivat ja tiedostettiin, että aika sinivalkoisin silmin me sitä kisaa kuitenkin seurattiin.Kesällä pidettiin kolmen viikon loma. Ohjeet voimistelijoille oli, että ensin pitää levätä ja palautua kunnolla. Sitten, jos ei millään enää malta olla jumppaamatta niin voi alkaa kehittää liikkuvuutta ja kestävyyttä. Aika paljon tytöt (tai ainakin osa porukasta) lenkkeili ja kävi juoksukisoissa. Muuten ollaan kesällä treenattu välinetekniikkaa narulla, pallolla ja vanteella. Siinä samalla on tehty jalkatekniikkaa, ketteryyttä, nopeutta ja vartalotekniikkaa. Ja sit tietty perussetit lihaskuntoa ja liikkuvuutta ja vähän lisää jalkatekniikka. Kun vieläkin siellä joku aina silloin tällöin kehtaa olla ojentamatta nilkkaa loppuun asti :D

Kaiken kaikkiaan taikalaiset on treenanneet koko kesän tosi upeasti. Ja tehtiinhän me tosiaan uusi kisaohjelmakin. Ollaan alkuun vesipisaroita ja sitten vuoristopuroja ja loppua kohden vauhti vain kiihtyy. Tarkoitus olisi ottaa ohjelmaan meille uusina liikkeinä ainakin illuusio ja kaariharppa. Mutta saa nyt nähdä, kuinka käy. Osa porukasta osaa kyllä molemmat jo tosi hienosti! Ja sarja edelleenkin 10-12v ja välineenä pallo. Keväällä sitten vihdoin noustaan 12-14-vuotiaisiin. (Mikä by the way on silloin SM-sarja, eli nyt voi varmaan jo aloittaa panikoimisen...)

Kokoonpanoon on tullut pientä muutosta, kun Iitu ja Iisa vaihtoivat kesän alussa meidän sisarjoukkue Loitsusta Taikaan ja saatiin mukaan myös Sofia Nokialta. Ohjelma oli tarkoitus tulla kahdelletoista, mutta saattaa jäädä yhteentoista. Siirillä kun kipeytyi jalka toukokuussa, eikä ole vieläkään parantunut. Takareisi vihoittelee ja voi kestää vaikka kuinka kauan, ennen kuin on kunnossa. Mutta toivotaan tietysti, että Siirikin pääsisi syksyksi mukaan.

Viime viikolla oltiin Kisakalliossa liiton leirityksessä, kun meidät valittiin Voimisteluliiton ikäkausirinki kakkoseen. Leiri oli kiva ja antoisa. Meihin suurimman vaikutuksen taisi tehdä Tarja Rasimus-Järvisen vartalotekniikkatunti ja ohjaustyyli ja sitten Varieteen liikkuvuus. Ihan tarkkaan en tyttöjen jutuissa pysynyt mukana, mutta ilmeisesti ainakin Säteitten ja Nemesian kanssa taisi olla jotain jalkapalloilua tai muuta. Ja jos tyttöjen huoneet on yleensä kotona samassa kunnossa kun leirillä niin äideille isot osanotot!

Mitähän muuta... Mitä nyt tyttöjen juttuja kuuntelee niin ainakin Jassun uima-altaalla on ollut hauskaa eikä kouluun ehtinyt tulla kovin kova ikävä. Turkissa ja Kreikassa on reissattu perheiden kanssa, Miisasta on tullut näyttelijä ja Sofiasta kova juoksija. Oman joukkueen lisäksi hyvää hengailu- ja jumppaseuraa tytöt ovat saaneet etenkin Loitsun ja Viljan voimistelijoista.

No nyt on ainakin kuulumisia kerrottu! Katotaan, josko jumpparit intoutuu ens kerralla kirjottamaan itse, ettei valkku pääse keksimään ihan omiaan ;)


P.S. Leirillä oli puhetta jumppablogeista (mikä tämäkin siis on). Meillä linjaus on, että blogit on tosi kiva juttu, kunhan kirjotuksetkin on kivoja. Mulle ja mun ihanille jumppareille tulee kauhean paha mieli, jos joku kirjottaa tänne jotain ikävää. Mutta siis kysellä ja kommentoida kyllä saa!

11 kommenttia:

 1. Olisipa kiva kuulla enemmän Tarja R-J:n tunneista ja ohjaustyylistä! Mitä siis teitte ja millä tavalla? Kaikki vinkit kehiin jotta myös täällä pohjoisessa voidaan etänä treenata ;)!

  VastaaPoista
 2. Siis meinaako toi teiän teemaa toi vesipisarajuttu? :))

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Tsemppiä koko joukkueelle ens kaudelle! Ootte ihan parhaita <3 (:

  VastaaPoista
 4. Lotta! Millon me aletaan harjotteleen ohjelmaan niin että mää ja miisa päästään mukaan?:)
  T:nea

  VastaaPoista
 5. IHANAA VESI OHJELMAA EN MALTA OOTTAA !!!!

  VastaaPoista
 6. no siis siellä Tarjan tunnilla tehtiin kaikkia vartaloita, mistä tehtiin sitten sarjoja (: Se oli kyllä tosi kivaa :D

  T: Venla taiasta

  VastaaPoista
 7. Harrastaako Sofiakin rytmistä voimistelua? Ootteko käyneet oikessa juoksu kisoissa, jos ootte ootteko pärjänneet hyvin?

  VastaaPoista
 8. Minun tietääkseni Sofiakin harrastaa rytmistä.
  Ollaan käyty oikeissa juoksukisoissa ja ollaan pärjättykin ihan hyvin. :)

  VastaaPoista
 9. tsemppiä vaan tytöt!tiedän itekkin kuinka vaikeaa on tulla notkemaksi ,koska harrastan itekkin voimistelua.

  VastaaPoista